Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

 


Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος εορτάσθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, της οποίας ο Άγιος είναι προστάτης και πολιούχος. Στις ιερές ακολουθίες που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ιεράς Πόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος, πέριξ του Ιερού Ναού. Στις ιερές ακολουθίες, που τελέσθηκαν τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων προφυλάξεως και προστασίας για την αποφυγή της διαδόσεως του κορονοϊού, συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.



Ο π. Επιφάνιος κηρύσσοντας τον θείο λόγο και κατά τον Εσπερινό και κατά την Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στη κλήση που απευθύνει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο την οποία ο Άγιος Σπυρίδων αποδέχθηκε εξ όλης καρδίας και για αυτό καρποφόρησε η Χάρη του Θεού τόσο πολύ μέσα στην καρδιά του και την ύπαρξη του ολόκληρη. Δια της υπακοής στο Ευαγγέλιο και στον λόγο του Χριστού, ο άγιος απέκτησε πολλές αρετές τις οποίες οι πιστοί χριστιανοί καλούμαστε να μιμηθούμε. Παροιμιώδης αναφέρονται η απλότητα και η ακλόνητη πίστη του που τον κατέστησαν ιδιαιτέρως λαοφιλή μεταξύ των μεγάλων αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά, του οποίου η απουσία από τους εορτασμούς ήταν κατά πάντα αισθητή και προέτρεψε όλους να εύχονται και να προσεύχονται, ώστε σύντομα να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του και να είναι πάλι κοντά μας ακμαίος και υγιής για να ποιμαίνει την Εκκλησία της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου