Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Εγκύκλιος για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων


 

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ  

Προς  τους γονείς των μαθητών και  μαθητριών

των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων

της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως

Αγαπητοί γονείς,

Μέσα σε αυτήν την ανησυχία, την ταραχή και την σύγχυσι που ζούμε, η Ιερά Μητρόπολίς μας δεν λησμονεί και δεν αγνοεί τα καλά μας παιδιά, την νεότητά μας. Έρχεται και πάλι να τα καλέση να ανοίξουν τα καθαρά αυτιά της ψυχής τους και να ακούσουν τα φωτισμένα και σωτήρια μηνύματα που και εφέτος θα προσφέρουν τα Κατηχητικά Σχολεία της Εκκλησίας.

Ως Επίσκοπος και πνευματικός σας Πατέρας, που αγωνιώ και προσεύχομαι για την αληθινή επιτυχία και πρόοδο της νεότητός μας, παρακαλώ γονείς και παιδιά, νέους και νέες, να ανταποκριθούν στην πρόσκλησι της τοπικής μας Εκκλησίας και να πλαισιώσουν τα κατηχητικά μας σχολεία, τα οποία αρχίζουν την λειτουργία τους σήμερα, Κυριακή του Σπορέως.

Παρά τις συκοφαντίες των αρνητών της αληθείας και των υπηρετών των σκοτεινών σκοπιμοτήτων, είναι γνωστή η ιστορία των κατηχητικών σχολείων. Δεκαετίες ολόκληρες λειτουργούν στην πατρίδα μας και όσοι είναι απροκατάληπτοι βλέπουν τα, κατ’ εξοχήν, ευεργετικά αποτελέσματα στη νεότητα. Όσοι εκράτησαν τα φωτισμένα και θεοφώτιστα εφόδια, που τους χάρισε το κατηχητικό σχολείο, βοηθήθηκαν κατά τρόπο μοναδικό να αναπτυχθούν ως επιστήμονες επιτυχείς, ως επιχειρηματίες τίμιοι, ως οικογενειάρχες ευτυχείς, ως άξιοι και δημιουργικοί πολίτες.

Αντίθετα, όσοι γονείς αρνήθηκαν να οδηγήσουν τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία, θέρισαν και θερίζουν πικρούς καρπούς. Τα χωρίς Χριστό παιδιά παραπαίουν και καθημερινά κινδυνεύουν στα μολυσμένα βαλτόνερα.

Αυτές τις διαπιστώσεις δεν τις ακούσαμε, ούτε τις διαβάσαμε, αλλά τις ζήσαμε και τις ζούμε καθημερινά.

Μπορώ να βεβαιώσω ότι επιστήμονες όλων των κλάδων και επιτυχημένοι νέοι άνθρωποι, μας καταθέτουν ότι διατηρούν μόνο λαμπρή εικόνα για την βοήθεια που τους προσέφερε το κατηχητικό σχολείο, αλλά και εκφράζονται με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του.

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μου παιδιά,

Σας παρακαλώ και σας ικετεύω μην αρνηθήτε την πρόσκλησι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την τακτική παρακολούθησι των κατηχητικών σχολείων.

Όλοι ζούμε με πόνο τον συνεχή πόλεμο κατά των αξιών, των ιδανικών, αλλά και της πίστεως στον Χριστό μας. Ζούμε τον «πόλεμο» που επιδιώκεται παντού γύρω μας.

Μην αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς φως Χριστού, χωρίς Αλήθεια, χωρίς αλάθητο Οδηγό, χωρίς στήριγμα, χωρίς αρετές. Μην τα αφήσουμε ξένα από τα ιερά Μυστήρια και την αγιαστική Χάρη του Θεού. Μην τα αφήσουμε αβοήθητα σε αυτήν την κρίσι, σε αυτό το χάος που ζούμε σήμερα.

Όσοι  καλλιεργούν έναν άθρησκο Ελληνισμό,  απεργάζονται τον όλεθρο του Γένους μας, της φυλής μας. Έχουμε όλοι ευθύνη, κληρικοί, γονείς και εκπαιδευτικοί. Πάντοτε και σήμερα, μόνον ο Χριστός μπορεί να τροφοδοτήση, να φωτίση και να ενδυναμώση αληθινά τις ψυχές των παιδιών μας. Να τις κάνει απόρθητους προμαχώνες και ανίκητους αγωνιστές, οι οποίοι θα αποκρούσουν κάθε φθοροποιό πρόκλησι και θα διατηρήσουν την ελευθερία. Την ελευθερία της οικογενείας και της πατρίδος μας.

Αγαπητοί γονείς,

Σε όλους εκείνους που λυμαίνονται τη νεότητα, ας απαντήσουμε με το σωτήριο σύνθημα: Κάθε νέος και κάθε νέα, κάθε παιδί, να γίνη μαθητής αληθινός και μαθήτρια αληθινή του Χριστού.

Με πατρική αγάπη

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου