Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Αγρίνιο



Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου ιερούργησε, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον Διάκονο του Ι. Ναού π. Σιλουανό Ψιλιά.
Ο π. Σιλουανός, άγαμος κληρικός, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της Λειτουργικής, καθώς και υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Κατά την προσφώνησή του, ο χειροτονούμενος, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μίλησε για το ύψος στο οποίο ανεβάζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας την Ιερωσύνη, η οποία είναι «πυρός φλόγα» και ευχαρίστησε αναλυτικά όσους στάθηκαν δίπλα του και συμπαραστάθηκαν σ’ όλο αυτό το διάστημα της διακονίας του. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, για την πνευματική στήριξή, την έμπρακτη αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η διακονία του πλησίον του Επισκόπου δεν τελειώνει τώρα, αλλά αλλάζει ο τρόπος λόγω της νέας θέσεως.
Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος θυσιάζει τόσες περγαμηνές, για ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο Θεό, μάλιστα σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους. Αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα διακονία του π. Σιλουανού και ευχήθηκε να συνεχίσει με ζήλο και αυταπάρνηση να εργάζεται στον αμπελώνα του Κυρίου, απ’ την νέα θέση του Πρεσβυτέρου. Επίσης, συνεχάρη και ευχαρίστησε την οικογένεια του νέου Πρεσβυτέρου, ενώ ευχήθηκε να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμα του νέου κληρικού.
Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νέο Πρεσβύτερο το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου, επιβραβεύοντας έτσι την μέχρι τώρα διακονία του στην τοπική Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου