Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου 2018



ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΟΥ  ΛΑΖΑΡΟΥ
(31  ΜΑΡΤΙΟΥ  2018)

18:00’   Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

19:00’   Εκκίνηση της λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στον Κήπο των Ηρώων. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου. Κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως. Αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΩΝ  ΒΑΪΩΝ
(1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018)

07:00’   Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

10:45’   Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

11:00’   Εκκίνηση της λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στον Κήπο των Ηρώων. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου. Κατάθεση στεφάνου από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Το Μοιρολόι «Να ζη το Μεσολόγγι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου