Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Μουσική Συναυλία στηρίξεως των παιδιών με αυτισμό


Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «Δηλώνουμε παρόντες, πρωτοστατούμε και στηρίζουμε την προσπάθεια»
Με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Νομαρχιακού Μεγάρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Μουσική Συναυλία «Νότες Αγάπης», για τη στήριξη των προσπαθειών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης».  
Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο που εξηγούσε τα προβλήματα των παιδιών με αυτισμό, ενώ αξιόλογους ύμνους και τραγούδια απέδωσε η πολυμελής Νεανική Φοιτητική Χορωδία «Χριστιανική Ελπίς», τα μέλη της οποίας ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν, με την συμμετοχή τους, το σκοπό της διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδηλώσεως. 
Χαιρετισμό κατά τη έναρξη της εκδηλώσεως, εκ μέρους των διοργανωτών, απηύθυνε ο ακούραστος Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Φιλόλογος και Θεολόγος, πρ. Λυκειάρχης.


Την Μουσική Συναυλία «Νότες Αγάπης», που χαρακτηριζόταν από ζωντάνια, παλμό και νεανικό ενθουσιασμό, παρακολούθησαν οι Ιερείς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με επικεφαλής το Μητροπολίτη, εκπρόσωποι των αρχών, συλλόγων, φορέων και εκπαιδευτικών, καθώς και αρκετοί πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην στήριξη της προσπάθειας αυτής.
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η εν λόγῳ Μουσική Εκδήλωση, στηρίζει και βοηθά κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», στο πλαίσιο της θαυμαστής και αξιοτίμητης προσπάθειάς του να ανεγερθεί και να λειτουργήσει ο ξενώνας για τα παιδιά με αυτιστικά προβλήματα, στο Μεσολόγγι, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και Πρόεδρος του Συλλόγου, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμάς, στο τέλος της Μουσικής Εκδηλώσεως, μίλησε με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων, την εορτή της Αγάπης στην οποία πλησιάζουμε. Τόνισε ιδιαιτέρως «την Αγάπη, η οποία εκφράζεται μέσα από την δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να γεμίζει η καρδιά μας και να φουντώνει μέσα μας η ευγνωμοσύνη προς τον Σαρκωθέντα Κύριο και Θεό». 
Ο Σεβασμιώτατος, επεσήμανε τα εξής: «Εκφράζοντας εμείς την Αγάπη του Σαρκωθέντος Χριστού, δεν πρέπει να μείνουμε σήμερα στην συγκινησιακή ατμόσφαιρα της εκδηλώσεως, μόνο, αλλά να γίνουμε και οι διαλαλητές αυτής της προσπάθειας για την οποία συγκεντρωθήκαμε.
»Δηλώνουμε σήμερα παρόντες, πρωτοστατούμε και στηρίζουμε την αξιέπαινη προσπάθεια για την ανέγερση του ξενώνα των παιδιών που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα συμπεριφοράς στη ζωή τους, παρά τις ενέργειες ορισμένων να πολεμήσουν αυτή την έκφραση της αγάπης, αυτή την επιθυμία συνειδητών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας. Μας ταπεινώνει ο Θεός μέσα από την καθυστέρηση να υλοποιηθεί η προσπάθεια. Ο Θεός, όμως, έβαλε την υπογραφή του κι εμείς πρέπει να προχωρήσουμε.
»Η Ιερά Μητρόπολή μας, χωρίς να παραβλέπει, να παραθεωρεί και να προσβάλει άλλες ανάλογες θαυμαστές δραστηριότητες, θα συνεχίσει να συμπαρίσταται και να βοηθά στον ευλογημένο αυτό σκοπό στηρίξεως των αδελφών μας που δοκιμάζονται.
»Ο Χριστός αγάπησε τον άνθρωπο μέχρι Σταυρού και θανάτου, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να αγαπούμε τα αδέλφια μας αυτά, γιατί έχουν το δικαίωμα, όπως όλοι, να χαρούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια μέσα στην αγάπη και την άνεση».


Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συλλόγου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», ιδιαίτερα όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση της εκδηλώσεως και όλους τους συμμετέχοντες, ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες ευχές, εκφράζοντας με πατρικά λόγια αγάπης και τις ευχαριστίες του προς τα μέλη και τους υπευθύνους της Νεανικής Φοιτητικής Χορωδίας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος «Χριστιανική Ελπίς», για τον κόπο τους και τη συμμετοχή τους στην Μουσική Εκδήλωση.
Τα μέλη της Νεανικής Φοιτητικής Χορωδίας από τη Θεσσαλονίκη, ξεναγήθηκαν, κατά την διαμονή τους στην Ιερά Μητρόπολη, τόσο στον Κήπο των Ηρώων Αγωνιστών και την Πινακοθήκη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όσο και σε άλλες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου