Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη της Σχολής Γονέων στο Αγρίνιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5ης Νοεμβρίου 2017 η πρώτη – για τη νέα χρονιά –συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Την ακολουθία του Αγιασμού, για την έναρξη των ομιλιών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.


Στη συνέχεια η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων κα Βασιλική Καντάνη αναφέρθηκε στις δράσεις της Σχολής Γονέων και παρουσίασε την ομιλήτρια κα Αθηνά Σιδέρη.
Η κα Αθηνά Σιδέρη που είναι κοινωνική λειτουργός και πνευματικό τέκνο του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου ανέπτυξε με περισσή ενάργεια και γλαφυρότητα το θέμα: «Ο Άγιος Πορφύριος οδοδείκτης στην οικογένειά μας».
Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, τον οποίο συνόψισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας την ομιλήτρια για την εμπεριστατωμένη εισήγηση που παρουσίασε και κάλεσε τους γονείς να πλαισιώσουν κι εφέτος τις συναντήσεις της Σχολής.


Η επόμενη συνάντηση στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με ομιλητή τον εντιμώτατο κ. Λάμπρο Σκόντζο, θεολόγο, συγγραφέα, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων και θέμα: «Ο γάμος και οι γενετήσιες σχέσεις υπό το πρίσμα της ορθοδόξου διδασκαλίας».

Η πρώτη συνάντηση στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ομιλητής θα είναι ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ και θα αναπτύξει το θέμα: «Το κάλλος της ορθοδόξου οικογενείας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου