Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

"Η παρουσία του Χριστού στη ζωή σας μόνο φως και ελπίδα, μόνο αισιοδοξία και χαρά θα σας φέρη"


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΣΜΑΣ
Προς  τους μαθητές και τις μαθήτριες
των σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Ἀγαπητά μου παιδιά,

Πάντοτε ως Πνευματικός σας Πατέρας βρίσκομαι κοντά σας και προσεύχομαι για την πρόοδο, την επιτυχία και την ολοκλήρωσί σας.
Ιδιαιτέρως όμως τώρα, που σας βλέπω με ζωντάνια, με ενθουσιασμό και με ολοπρόθυμη διάθεσι να σπεύδετε στα ευλογημένα σχολεία σας για να παρακολουθήσετε μία νέα σειρά μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, χαίρομαι γιατί αγαπάτε την πρόοδο, χαίρομαι γιατί σας προσφέρεται η δυνατότητα αληθινής σπουδής και γνώσεως.
Δοξάζω το Θεό γιατί έχετε αξίους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με πατρική και θυσιαστική αγάπη είναι έτοιμοι και εφέτος να δώσουν σε εσάς ο,τι καλύτερο, να κάνουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους δική σας επιστημονική άνοδο και επιτυχημένη αποκατάστασι.
Τους συγχαίρω και προσεύχομαι για την υγεία τους και την πρόοδο των οικογενειών τους.
Παιδιά μου, χαρείτε και εσείς για όλα τα δώρα που σας προσφέρουν η αγάπη του Θεού μας, οι καλοί σας γονείς και οι παιδαγωγοί σας.
Θελήστε όμως να αξιοποιήσετε προσεκτικά αυτή τη νέα σχολική χρονιά.
Μην ακούτε όλους εκείνους οι οποίοι για τα λάθη τα δικά τους, μιλάνε και σε εσάς απαισιόδοξα και εμφανίζουν σκοτεινά σύννεφα στον ορίζοντα της πορείας σας.
Η παρουσία του Χριστού μας στη ζωή σας και στην ανοδική σας πορεία για την κατάκτησι της επιτυχίας, μόνο φως και ελπίδα, μόνο αισιοδοξία και χαρά θα σας φέρη.
Ακούστε τη φωνή του Χριστού μας, φέρετε το θέλημά Του στον καθημερινό σας αγώνα, μελετήστε τα μαθήματά σας με αγάπη, με σύστημα, με συνέπεια, μάθετε να προσεύχεσθε, να μελετάτε με το Χριστό μας και μη φοβάσθε.
Ο Χριστός μας, Θεός στοργικός και παντοδύναμος, Πατέρας που αγαπά τα νειάτα και τα σκέπει, οδηγός αλάθητος και άγρυπνος θα σας φωτίζει, θα σας καθοδηγεί, θα σας ενισχύει, θα σας προφυλάσσει από κακοτοπιές, θα σας αναδεικνύει αταλάντευτες και φωτισμένες προσωπικότητες, μέσα στην υποκριτική και παραπαίουσα κοινωνία μας.
Έτσι θα αξιοποιήσετε και την νέα αυτή σχολική χρονιά και την ολοκληρωμένη καλλιέργειά σας και την επιτυχία σας.
Σας το εύχομαι με πατρική αγάπη.
Καλή σχολική χρονιά.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
  

+Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου