Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τιμή στους πεσόντες της Εξόδου του Μεσολογγίου


Η 10η Απριλίου έχει καταχωρηθεί ως μία από τις ηρωικότερες ημέρες της ιστορίας της Πατρίδος μας, για τον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821.
Την 10η Απριλίου 1826 οι Μεσολογγίτες πραγματοποίησαν την ηρωική Έξοδο, ως μια σωτήρια λύση απαλλαγής τους από την πολιορκία των Τούρκων.
Την 10η Απριλίου 1821 οι Τούρκοι κρέμασαν στην κεντρική Πύλη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’, τον οποίο η αγία μας Εκκλησία κατέταξε ως μάρτυρα μεταξύ των αγίων και τιμά την μνήμη του την ίδια ημέρα, ημέρα του μαρτυρίου του.
Για τους λόγους αυτούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τιμώντας τις δύο αυτές επετείους, κατά τον Εσπερινό της Τετάρτης 9 Απριλίου και ώρα 19:00’ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Μετά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αγωνιστών και προμάχων της ηρωικής Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου