Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «Με την ταπείνωση ενώνεσαι αξίως με τον Θεό»

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ιερούργησε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, όπου μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης λαμπρότητας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Δημητρίου Μπαζούλα.  Ο νέος διάκονος, ο οποίος έλαβε κατά τη χειροτονία το όνομα Δαϋίδ, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί για τον π. Δαϋίδ, ο οποίος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στις αρετές που θα πρέπει να έχει ο ιερέας, επικεντρώνοντας το λόγο στην αρετή της ταπεινώσεως. Επίσης, ομολόγησε την μεγάλη τιμή που του προσφέρει ο Κύριος με το να τον δέχεται στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε τους γονείς του και όλους εκείνους που τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους αρχιμ. π. Γεώργιο Καψάνη, καθώς και τον πνευματικό του αρχιμ. π. Πολύκαρπο Αναστασόπουλο ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μεταξύ άλλων, είπε: «Δοξάζουμε τον Θεό μας για την μεγάλη ευλογία που μας χαρίζει σήμερα να ζούμε, διά της χειροτονίας, το Μυστήριο της Ιερωσύνης. Ταπεινά προσευχόμαστε όλοι να χαριτώνει ο Κύριος το νέο Διάκονο και ευχόμαστε να τον αναδείξει άξιο του φρικτού Θυσιαστηρίου και της διδασκαλίας του ιερού Ευαγγελίου».
Ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας αναφορά στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, κάλεσε τον π. Δαϋίδ να μελετήσει το παράδειγμα του Ζακχαίου: «Αν μιμηθείς και καλλιεργήσεις την ταπείνωση και την συναίσθηση του Ζακχαίου, όχι μόνο θα συναντήσεις τον Κύριο, όπως εκείνος, αλλά θα μπορείς να ενώνεσαι αξίως με τον Κύριο και Θεό μας, και διακονώντας αθάνατες ψυχές θα τις οδηγείς με αγάπη κοντά Του».

Επίσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς επισήμανε στον νεοχειροτονούμενο: «Μη φοβηθείς από τους πολεμίους της Εκκλησίας και τις πλάνες του κόσμου…, ο Εσταυρωμένος θα είναι μαζί σου, θα σε ενισχύει, θα σε σκέπει και εμείς θα είμαστε κοντά σου. Αγωνίσου, περισσότερο τώρα, να γίνεις άξιος του Ευαγγελικού Λόγου, να σηκώνεις με συναίσθηση το Σταυρό σου, να διαφυλάττεις την καθαρότητα των λογισμών, των αισθήσεων, των λόγων και των έργων, ώστε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να είσαι πάντα άγγελος διακονίας…»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου