Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά


 
Την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00’ μ.μ., ο πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμαράς, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Κοσμά.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Σαμαρά να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά και την συνοδεία του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει, σε έναν από τους κύριους εκφραστές της σημερινής πολιτικής ζωής, την αγωνία και τον προβληματισμό του για όσα τραγικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  Κυρίως δε, μετέφερε την αγωνιστική προσπάθεια του πιστού λαού της επαρχίας να παραμείνει όρθιος μέσα στην επικρατούσα λεγομένη οικονομική κρίση, που όμως δεν είναι άλλη από αυτή την κρίση των αρχών και αξιών, την κρίση της θρησκευτικής και εθνικής παραδόσεώς μας, στο πλαίσιο μιας ασυγκράτητης και μεθοδευμένης δυστυχώς πολεμικής εναντίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος εζήτησε «να διασφαλισθεί η μισθοδοσία του εγγάμου εφημεριακού κλήρου και να επανέλθει ο διορισμός των νέων εφημερίων, διότι ο ιερεύς δεν είναι υπάλληλος, αλλά πατέρας και εμψυχωτής του δοκιμασμένου ελληνικού λαού»
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, επεσήμανε την αφοσίωσή του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και υποσχέθηκε για την στήριξή του στον Ιερό Κλήρο και την Εκκλησία που αποτελούν σημαντικό παράγοντα σ’ αυτή την σημερινή κρίσιμη κατάσταση της χώρας. Εξερχόμενος των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους για την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη κ. Κοσμά πριν τις εκλογές, τόνισε: «Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, απλά πήραμε την ευχή του».

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου