Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία Κωνσταντίνου Χολέβα στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ


Ομιλία της Σχολής Γονέων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στο Αγρίνιο και στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα και Συγγραφέα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ελληνορθόδοξη πρόταση μπροστά στη σημερινή πνευματική και οικονομική κρίση». Μετά το πέρας της εισηγήσεως ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος και ο ομιλητής απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Μέσα από τον επιστημονικά εμπεριστατωμένο λόγο του ο ομιλητής κ. Χολέβας τόνισε ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που υφίσταται η κοινωνία μας σήμερα, η οποία είναι πρωτίστως πνευματική και έπειτα οικονομική, πρέπει να στηριχθούμε στα θεμέλια της ελληνορθοδόξου παραδόσεώς μας. Να αναζωπυρώσουμε την πίστη στον Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα. Ανέφερε επίσης πως είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο της παιδείας μας, η οποία διέρχεται μεγάλη κρίση και να ανατρέξουμε στις πηγές της ιστορίας μας απ’ όπου θα ανασύρουμε πρότυπα, που θα νοηματοδοτήσουν και τη δική μας σύγχρονη ιστορική πορεία, φέροντας ως παραδείγματα ηγετών τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Βατάτζη και τον Πρωθυπουργό της νεώτερης Ελλάδος Χαρίλαο Τρικούπη. Τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, μιας πρωτοβουλίας που πάντοτε βοηθούσε στο να ξεπεραστούν αντίστοιχες κρίσεις του παρελθόντος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τη παρουσία του υπογράμμισε και ο ίδιος την ανάγκη της επιστροφής στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και σε έναν πιο γνήσιο, χριστιανικό και πνευματικό τρόπο ζωής.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Ανδρέα Κονάνο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Καθρεφτίζομαι στο νεογέννητο Χριστό». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου