Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκε η Δ.Ι.Σ του Απριλίου

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την λειτουργία της Σχολής Εκκλησιαστικής Διακονίας (Σ.Ε.Δ.) ως υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου 3432/2006.

Η Σχολή αποσκοπεί στην κατάρτιση και την δια βίου επιμόρφωση στελεχών, Κληρικών η Λαϊκών της Εκκλησίας της Ελλάδος, πτυχιούχων Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Κατόπιν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, τα Μέλη της Επιτροπής και τον Γραμματέα, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο και τις δραστηριότητες της Επιτροπής, καθώς και για τον περαιτέρω προγραμματισμό των ενεργειών τους. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και κατετέθησαν προτάσεις εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου