Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά, να είναι υγιείς ώστε με δύναμη και επιτυχία να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους. Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος, εκ μέρους και των Συνοδικών Συνέδρων, ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε:
 
– από την Έκθεση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, σχετικά με το Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιμαντικής και Διακονίας Φυλακών υπό το τίτλο: «"Εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με" – ΔΙΑΚΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΔΕΛΦΟ», το οποίο συνεκλήθη στον Βόλο κατά το διήμερο 20 – 21 Νοεμβρίου 2010.

– από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, για την Ημερίδα Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 23.11.2010.

– από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων σχετικά με την Ημερίδα για τους Κληρικούς, οι οποίοι διακονούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με θέμα: «Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ», και η οποία πραγματοποιήθηκε την 21.10.2010.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

– αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ περί της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο Βουκουρέστι, κατά τον προσεχή Οκτώβριο.

– πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνερχομένη Κεντρική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία θα συνέλθει από 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2011 στην Γενεύη.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου