Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ιερατική Σύναξη Νοεμβρίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τον μήνα Νοέμβριο.

Η Σύναξη ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς και ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αρχιμ. Αυγουστίνου Ανδριτσοπούλου, την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τους ιερείς και έδωσε τον λόγο στον εισηγητή της συνάξεως πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παύλο Ντανά, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος μίλησε με θέμα: « Η Κάρτα του Πολίτη».

Ο π. Παύλος μέσα από μια εμπεριστατωμένη ομιλία με ιστορική και αγιογραφική κατοχύρωση ανέπτυξε το θέμα του.

Μετά την εισήγηση διεξήχθη ευρεία συζήτηση κατά την οποία τοποθετήθηκαν πολλοί ιερείς, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία των πιστών για το εάν πρέπει να παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη».

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας τη σύναξη και συνοψίζοντας τα όσα ειπώθηκαν ανέφερε ότι και ο ίδιος δέχεται τις ίδιες ερωτήσεις και την αγωνία των πιστών και μάλιστα αυτή την αγωνία μετέφερε, με την γνωστή επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ανέφερε επίσης στους ιερείς ότι το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ σύνεση και σοβαρότητα από όλους μας. Τόνισε επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, διότι παρέπεμψε το θέμα για μελέτη σε δύο Συνοδικές Επιτροπές, τα πορίσματα των οποίων περιμένει για να λάβει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου