Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Γ' Ιερατική Ημερίδα

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Αντιρρίου, η Γ’ Ιερατική Ημερίδα για τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η Ημερίδα θα έχει ως θέμα της τα ιερά Μυστήρια του Γάμου και της Βαπτίσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ με εγκύκλιο σημείωμά του, προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, τους καλεί να συμμετάσχουν στην Ημερίδα.

Το εγκύκλιο σημείωμα έχει ως εξής:


Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Από της στιγμής κατά την οποίαν εισήλθαμε εις την Ιερωσύνην διακονούμε τα ιερά χαριτόβρυτα Μυστήρια, δια των οποίων κληρικοί και λαϊκοί αγιαζώμαστε.

Δια να μας διδάσκουν, ωφελούν και αγιάζουν τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, οφείλουμε να τα γνωρίζουμε αλλά και να τα τελούμε με ακρίβειαν, συνέπειαν, σεβασμόν και τάξιν.

Ακριβώς δι’ αυτόν τον σκοπόν η Ιερά Μητρόπολίς μας διοργανώνει εφέτος την Γ’ ημερίδα των Ιερέων μας δια να μας καταστήση γνώστας και κοινωνούς δύο Ιερών Μυστηρίων, δια των οποίων διακονούμε πολλούς αδελφούς χριστιανούς.

Την 12ην τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου τρεις πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι θα μας ομιλήσουν εις την κατασκήνωσίν μας εις Ρίζαν Αντιρρίου, όπου θα γίνη η ημερίδα δια τα μυστήρια του Βαπτίσματος και του Γάμου.

Η παρουσία όλων των Ιερέων μας είναι απαραίτητος, λίαν υποχρεωτική και ουδεμίαν άδεια ισχύει.

Τον τρόπον μεταβάσεως θα τον ρυθμίσουν και θα τον γνωστοποιήσουν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι με τους οποίους καλείσθε να επικοινωνήσετε.

Το πρόγραμμα της ημερίδος έχει ως εξής:

Πρώτη εισήγησις: Ώρα 9.00 π. μ. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δογματικής Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Τσίγκος με θέμα: «Τα μυστήρια της Εκκλησίας ως μέσα και τρόποι ανακαινισμού του ανθρώπου».

Δευτέρα εισήγησις: Ώρα 10.00 π. μ. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Λειτουργικής Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Σκαλτσής με θέμα: «Το μυστήριο του Βαπτίσματος. Θεολογική και τελετουργική προσέγγιση».

• Διάλειμμα ώρα 11.00 π.μ.

Τρίτη εισήγησις: Ώρα 11.30 π. μ. Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Λειτουργικής Α.Π.Θ. με θέμα: «Θεολογικά και Ποιμαντικά βήματα του Γάμου».

• Συζήτησις επί των εισηγήσεων ώρα 12.15 μ.μ.

• Γεύμα: ώρα 13.30 μ.μ.


Μετ’ ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου