Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΚΟΣΜΑΣ (1)

 

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

των Σχολείων της καθ’  ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

 

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού και πάλι βρίσκεσθε στο ζεστό, φιλόξενο  και ωφέλιμο χώρο του σχολείου σας.

Οι σεβαστοί σας εκπαιδευτικοί σας περιμένουν με στοργή και αγάπη, έτοιμοι να σας προσφέρουν με πολλές θυσίες τις ποικίλες και ωφέλιμες γνώσεις τους, τη σοφή τους εμπειρία, την πατρική τους βοήθεια. Τους επαινούμε, τους ευγνωμονούμε και προσευχόμαστε για όλους.

Και εσείς πρόθυμοι με ανοικτές και ολόθερμες τις νεανικές καρδιές σας, εισέρχεσθε από σήμερα στο στίβο της εφετινής σχολικής χρονιάς, για να αγωνισθείτε, να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να φέρετε την πρόοδο σε κάθε πτυχή της ζωής σας.

Ως Μητροπολίτης και πνευματικός σας πατέρας θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας είμαι κοντά σας. Σας νοιώθω, σας καμαρώνω και χαίρομαι τον δυναμισμό σας και τον ενθουσιασμό σας.

Προσεύχομαι να σας χαρίζει ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, ο αιώνιος και μόνος αλάθητος οδηγός της νεότητος, υγεία, φωτισμό, ενίσχυσι και πλουσία τη χάρι Του, για να μελετάτε κι εφέτος με προσοχή, με συνέπεια, να έχετε άριστη απόδοσι και επιτυχία στον αγώνα της επιστημονικής σας καταρτίσεως.

Θέλω όμως να σας πω ειλικρινά και να διακηρύξω υπεύθυνα ότι η επιτυχία σας και η αληθινή πρόοδό σας, θα είναι γεγονός αν παράλληλα με την γραμματική, την εγκυκλοπαιδική σας μόρφωσι, προχωρήσετε εφέτος και στην μόρφωσι της ψυχής σας, του εσωτερικού ανθρώπου, αφήνοντας το Φως του Χριστού να φωτίσει την νεανική σας ψυχή.

Μην αμελήσετε! Καιρός να μιλήσει ο Χριστός στην καρδιά κάθε νέου, κάθε νέας, κάθε παιδιού. Μόνο έτσι, θα αξιοποιήσετε τη σπουδή σας και θα ολοκληρώσετε την πορεία και την πρόοδό σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Σας το εύχομαι με αγάπη πατρική.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου