Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – Ένας οραματιστής Αρχιεπίσκοπος

Δύο χρόνια από την κοίμησή του




Στις 28 Ιανουαρίου 2010, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, δημοσιεύουμε στη συνέχεια ένα μικρό αφιέρωμα στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Το αφιέρωμα αυτό περιλαμβάνει κείμενα που γράφτηκαν γι’ αυτόν, ομιλίες του, φωτογραφίες και βίντεο. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τις επισκέψεις, που είχε πραγματοποιήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας (στο Μεσολόγγι κατά τις ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ του έτους 2006 και στο Αγρίνιο, στις 21 Δεκεμβρίου 2006, όταν τέλεσε το μνημόσυνο των 5 νέων που είχαν δολοφονηθεί στην περιοχή Λεύκα).

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα που κάνατε. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Αρχιεπισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ο Αρχιεπίσκοπος που μίλαγε μέσα στην καρδιά μας...
    Να έχουμε την ευχή του.
    Πολύ ωραίο αφιέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για χρόνια διάβαζα από τον "Ορθόδοξο Τύπο" τα ορθόδοξα κείμενά του κατά των αιρετικών παπικών και προτεσταντών. Όταν έγινε Αρχιεπίσκοπος και έφερε τον αντίχριστο πάπα στην αγιοτόκο Ελλάδα μας, κάτι που δεν τόλμησε κανείς άλλος Αρχιεπίσκοπος να κάνει από το 1054, είπα εν τη καρδία μου: εξαπατήθεις ταλαίπωρε Κώστα, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...

    Επακολούθησε το Συνέδριο του Αγίου Ανδρέα στην Ν. Μάκρη με τους προτεστάντες όπου συμπροσευχήθηκε μαζί τους, ζητώντας από τον Παράκλητο να ευλογήσει την Ιεραποστολή στα Έθνη!
    Να ευλογήσει δηλαδή ο Παράκλητος την "ιεραποστολή" των προτεσταντών έτσι ώστε όλα να έθνη να γνωρίσουν ότι η Κυρία Θεοτόκος μετά την γέννηση του Θεανθρώπου Σωτήρος μας--σύμφωνα με τις βλάσφημες διδασκαλίες τους--η Κυρία Θεοτόκος έκανε σεξ με τον Ιωσήφ και απέκτησαν 4 παιδιά.
    Αίσχος!!!

    Είθε ο Θεός να τον ελεήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά, ένας από τους κληρικούς που κατηγορήθηκε πολύ για τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ένας θρησκευτικός ηγέτης χαρισματικός και με πολύ μεγάλη αγάπη για τους νέους ανθρώπους. Εμένα ο λόγος του με άγγιξε, η ενάρετη φύση του ακόμα και οι απόψεις του περί πολιτικής που για πολλούς θεωρήθηκαν ως μη αρμοδιότητά του. Και ερωτώ: Πως θα ήταν ποτέ δυνατόν να κατηγορηθεί η εκκλησία, όταν σε αυτήν οφείλουμε την διατήρηση του έθνους μας? Η δύναμη ενός πνευματικού ηγέτη είναι μεγάλη, μα η αφύπνιση του ποιμνίου για θέματα ιερά όπως το Μακεδονικό είναι θέματα που δεν μπορούν να αγγίζουν οι επικριτές του. Για την Μακεδονία μας έχυσαν αίμα και κληρικοί, αυτό να το θυμόμαστε πάντα πρωτού εγείρουμε αξιώσεις κατά των κληρικών. Και ένα τελευταίο, αυτός ο τόπος είναι από τα τελευταία προπύργια όπου κράτος και εκκλησία δεν έχουν διαχωριστεί. Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την παράδοσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή