Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Χειροτονία διακόνου στα Παλιάμπελα Βόνιτσας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Διγενή, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί για να προσευχηθεί για τον νεοχειροτονούμενο διάκονο ο οποίος κατάγεται από την Λευκάδα και είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στις αρετές που θα πρέπει να διαπνέουν τον ιερέα σήμερα επισημαίνοντας κυρίως την ταπείνωση. Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμώς όλα τα πρόσωπα, τους καθηγητές του και του κληρικούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ο οποίος επί σειρά ετών ως πνευματικός πατέρας της συζύγου του Μαρίας (με καταγωγή από το Μεσολόγγι) καθοδηγεί πνευματικά το ζεύγος και δείχνει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη στοργική αγάπη μαζί με το εγκάρδιο πατρικό του ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης έναντι κάθε κοσμικής δόξας και εξουσίας, την ευθύνη του ιερέως στις μέρες μας επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει ο κάθε κληρικός άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ι. Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα ο οποίος είναι και ο πνευματικός του νεοχειροτονηθέντος διακόνου, προτρέποντας τον π. Αλέξανδρο στο εξής να είναι «τύπος των πιστών» και να αναζωπυρώνει το χάρισμα της ιερωσύνης με την προσεκτική, ασκητική και συνειδητή μυστηριακή του ζωή. Συνεχάρη επίσης ο Σεβασμιώτατος τους γονείς του νέου διακόνου καθώς και την σύζυγό του Μαρία η οποία στις δύσκολες μέρες που διανύουμε δέχθηκε να γίνει διακόνισσα και αργότερα πρεσβυτέρα.

Στο τέλος, ο νεοχειροτονηθείς διάκονος δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από όλους τους φίλους και συγγενείς του που ήρθαν από Λευκάδα και Μεσολόγγι καθώς και από τους κατοίκους του χωριού των Παλιαμπέλων και τους μοίρασε τα σχετικά ενθύμια και αναμνηστικά της χειροτονίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου