Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Πρώτη εβδομάδα Παρακλήσεων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελούνται οι Παρακλήσεις της Παναγίας μας σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από την 1η Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τις ημέρες αυτές επισκέφθηκε Ενορίες της υπαίθρου, που κατά τους θερινούς μήνες δέχονται πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών, όπου τέλεσε δύο Ακολουθίες κάθε ημέρα ως εξής: την Τρίτη 1 Αυγούστου στις Ενορίες Γενεσίου της Θεοτόκου Αμοργιανών και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσιάδος Βάλτου, την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις Ενορίες του Αγίου Σπυρίδωνος Αετού και του Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου, την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις Ενορίες Αγίου Σπυρίδωνος Μπούκας και Αγίου Νεκταρίου Κάμπου Αμπελακίου Αμφιλοχίας και την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις Ενορίες Αγίου Γεωργίου Μαχαιρά και Αγίου Γεωργίου Βασιλόπουλου Αστακού.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους πιστούς αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, παρουσίασε τις αρετές που κοσμούσαν το πρόσωπο της Θεοτόκου και ανέλυσε τροπάρια από τους δύο παρακλητικούς κανόνες.

Τόνισε ιδιαιτέρως, ότι κανένας από όσους καταφεύγουν προσευχόμενοι στην Παναγία μας δεν φεύγει απογοητευμένος. Η Παναγία είναι η Μητέρα του Χριστού και η Μητέρα ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους και πάντα ανταποκρίνεται στις ανθρώπινες παρακλήσεις. Είναι η μεσίτρια προς τον φιλάνθρωπο Θεό, η γέφυρα μέσα από την οποία ο Θεός κατήλθε στη γη και η κλίμακα μέσω της οποίας ο άνθρωπος ανέρχεται στον ουρανό.

Προέτρεψε τους πιστούς να ζητούν από την Παναγία να τους οδηγεί στον δρόμο της μετανοίας, να αντλούν θάρρος, κουράγιο, δύναμη και απαντοχή από αυτή, να προετοιμαστούν πνευματικά για να εορτάσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να έχουν την βεβαιότητα ότι η Παναγία μας εισακούει πάντοτε τις προσευχές μας, όταν είναι προς το συμφέρον της ψυχής μας.

Μετά τις Ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους πιστούς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους ιερείς, να ακούσει τα προβλήματά τους και τις αγωνίες τους και να δεχθεί την φιλοξενία και τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψή του.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Μητροπολίτου στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/uWpMCNLswxx88QDW8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου