Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός: «Βιώνουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου ως βεβαιότητα της συνεχόμενης αγαπητικής παρουσίας της στην ζωή μας»


Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιδίως στους πολλούς Ενοριακούς Ναούς και τα Εξωκκλήσια που είναι αφιερωμένα στην Χάρη της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, επισκέφθηκε την γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου Ξηρομέρου, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού και των Εγκωμίων της Υπεραγία Θεοτόκου.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους χώρους της Μονής, η τέλεση της Αρτοκλασίας και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο στις μοναχές που εγκαταβιούν εκεί και στο πλήθος των προσκυνητών της Παναγίας που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και ο Διοικητής  του Α.Τ. Κατούνας.

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετέβη στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του, τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, τον Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Λόντο, τον Αρχιδιάκονο Στέφανο Καππέ και τον Διάκονο Αμβρόσιο Καλλιάφα.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας οι Ιερείς ανέγνωσαν την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου