Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκίνησε σήμερα, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς στο Αγρίνιο (Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου και 1ο Λύκειο) και στα Λύκεια (1ο και 2ο) Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στα παιδιά και τα προέτρεψε να μελετούν και να αξιοποιούν τον χρόνο τους, να σέβονται τους καθηγητές τους και να μένουν μακριά από ζημιογόνες επιδράσεις. Τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και πλούσιο τον φωτισμό του Θεού στην μαθητική τους πορεία.

Μετά τον αγιασμό είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εκπαιδευτικούς, Διευθυντές και Καθηγητές των Σχολείων, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και είχε εγκάρδια συνομιλία εκφράζοντάς τους, για μία ακόμα φορά την αγάπη του και την εκτίμησή του για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.

Σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως αναγνώσθηκε, από τους ιερείς που τέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού το σχετικό μήνυμα που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου