Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων

 


Συνάντηση με τους δέκα Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε το απόγευμα της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός.

Η συνάντηση που πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση έλαβε χώρα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας Αγρινίου και ασχολήθηκε με τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα.

Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την Α’ Σύναξη Ιεροψαλτών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καινουρίου και για την Σύναξη των νέων Μελών των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου.

Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τα πρώτα Εγκαίνια Ιερού Ναού που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

Ορίστηκε το πρόγραμμα και οι ομιλητές των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, τον Αστακό, τη Βόνιτσα και το Θέρμο.

Το Συμβούλιο των Αρχιερατικών Επιτρόπων ασχολήθηκε με θέματα οργάνωσης του Κατηχητικού και του Ιεροκηρυκτικού έργου, αλλά και της οργάνωσης των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και επικαιροποίησε τους καταλόγους των κληρικών που κηρύττουν τον θείο λόγο και των κληρικών που ασκούν το έργο της πνευματικής πατρότητος. Επίσης ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα των Ιερατικών Συνάξεων έως και τον Μάιο, με ομιλητές διακεκριμένους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τον προγραμματισμό νέων χειροτονιών.

Τέλος, προγραμματίστηκαν η Α’ Σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και η Α’ Σύναξη Κατηχητών και Ιερέων Νεότητος το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στο Ιερό Μετόχι Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου