Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

«Οι εξαρτήσεις και η αντιμετώπισή τους»


Μηνιαία Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία», στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.
Ομιλήτρια θα είναι η κα Στέλλα Χρηστίδη, ψυχίατρος Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου 18 και ΑΝΩ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Θα αναπτύξει το θέμα: «Οι εξαρτήσεις και η αντιμετώπισή τους».
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος, καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Διακονίας.

Η κα Στέλλα Χρηστίδη είναι ψυχίατρος ενηλίκων ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στις "Παθολογίες και Προβλήματα που Σχετίζονται με το Αλκοόλ". Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στην Κοινωνική Οικολογική Προσέγγιση των Προβλημάτων που Σχετίζονται με το Αλκοόλ (Μέθοδος Hudolin). Δραστηριοποιείται στο χώρο των εξαρτήσεων δουλεύοντας και εθελοντικά με οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το αλκοόλ. Έχει εργαστεί ως ψυχίατρος στο Γ. Ν. Νίκαιας και από το Φεβρουάριο του 2011 εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψ. Ν. Α. Από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Επιστημονική Υπεύθυνη στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω, ενώ από τον Αύγουστο 2014 ανέλαβε ως Επιστημονική Υπεύθυνη και το Ειδικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης Γυναικών του 18 Άνω.
Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ιατρικά συνέδρια, σε συναντήσεις ενημέρωσης και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας και διαπραγματεύονται τον εθισμό στις ουσίες. Επίσης διοργανώνει και διευθύνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα, Το Διαδίκτυο σήμερα: Εθισμός, Κίνδυνοι αλλά και Προοπτικές. Σε συνεργασία με τα μέλη της  θεραπευτικής ομάδας του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου και του Ειδικού Προγράμματος Απεξάρτησης Γυναικών του 18 Άνω, δραστηριοποιείται και στον τομέα της πρόληψης οργανώνοντας παρεμβάσεις σε σχολεία, σε ομάδες γονέων και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου