Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η εορτή της μετακομιδής του ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η τρίτη επέτειος (2 Ιουνίου) της μετακομιδής του ιερού λειψάνου, του Αγίου Εθνο–Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη Ιερά Μονή του στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής ο αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στη θεία Λειτουργία συλλειτούργησε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου στην ζωή των πιστών, η οποία εμπνέει, αφυπνίζει, καθαγιάζει και μπορεί να μας οδηγήσει στην μετάνοια και κυρίως στον Παράδεισο.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε θερμώς τον Άγιο Βελεστίνου που με την παρουσία του λάμπρυνε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου περικαλλούς Ναού του Αγίου έξω από τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ενώ ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά η τοπική αυτή εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά, θα τελείται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε έτους.

Μετά την θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν το χωριό Μέγα Δένδρο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Άγιος Κοσμάς και όπου σώζεται σήμερα ένα τμήμα της τοιχοποιίας της οικίας του Αγίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου