Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Εορτασμός Αγίων Αποστόλων στην Αιτωλοακαρνανία



- Χειροτονία Διακόνου 
και Χειροθεσία Πνευματικού -

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Αποστόλων και των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους φερώνυμους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στον μέγα Απόστολο των Εθνών Παύλο, κυρίως στη «διδασκαλία του, για την οποία επιβάλλεται όλοι μας να τον ευχαριστήσουμε και να τον τιμήσουμε με όλη μας την καρδιά, μελετώντας τις θεόπνευστες επιστολές του, ώστε να αγωνισθούμε στη ζωή, να ακολουθήσουμε το θέλημα του Θεού και να γίνουμε άξιοι του Ουρανού, άξιοι του Αγιασμού».

Πριν το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς προχείρισε σε πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας, Οικονόμο π. Παντελεήμονα Μάχα, προς τον οποίο ευχήθηκε με σταθερή πίστη, με υπομονή και αγάπη να αναδέχεται τα προβλήματα, τους λογισμούς και τα αμαρτήματα των ανθρώπων, προσφέροντάς τους ανάπαυση με την λύση της εν Χριστώ ζωής.
Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ζευγαρακίου, όπου χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον ευλαβέστατο κ. Κωνσταντίνο Καπνιάρη, έγγαμο, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κρήτης.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο πνευματικός του νέου διακόνου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουδουμά Κρήτης, αρχιμ. Μακάριος Σπυριδάκης και αρκετοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τους γονείς του, την οικογένεια του και τον πνευματικό του πατέρα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Κοσμά, καθώς και όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και στην απόφασή του να γίνει Ιερεύς του Θεού, που όπως τόνισε «ήταν και είναι ο πόθος που καλλιεργούνταν από μικρή ηλικία και η φλόγα που διατηρείται μέχρι σήμερα… Το πρόσωπο του Χριστού, που θυσιάστηκε για όλους μας, είναι το πιο αγαπητό Πρόσωπο στη ζωή μου!».
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για το παράδειγμα των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι «αγαπούσαν τον Κύριό μας με όλη τους τη δύναμη, τον λάτρευαν, ήταν αφοσιωμένοι σ΄ Αυτόν και η ζωή τους, το κήρυγμά τους, τα πάντα, ήταν Χριστός... Πίστευαν και αγαπούσαν τον Χριστό μας πολύ, αλλά και με την αγάπη του Χριστού έφτασαν στην αγάπη των ανθρώπων, έδωσαν τα πάντα για την διακονία των ανθρώπων».

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης, κάλεσε τον νεοχειροτονούμενο να μιμηθεί το παράδειγμα των Αποστόλων, αποφεύγοντας οποιοδήποτε άσχημο παράδειγμα συναντήσει στην πορεία του, ακόμη και “κοσμικών” ιερέων, τονίζοντας πως «ακόμη κι ένα “Κύριε Ελέησον” να λέει ο Ιερεύς, οφείλει να σκέπτεται ότι βρίσκεται ενώπιον του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού. Θυμήσου κι εσύ πως οτιδήποτε κάνεις εις το εξής, θα διακονείς τον Τριαδικό μας Θεό, θα διακονείς τα ιερά Μυστήρια, θα διακονείς ψυχές, γι’ αυτό φρόντισε από σήμερα να δυναμώσεις την πίστη σου και την αγάπη σου… Εισέρχεσαι στην Ιερωσύνη σε ημέρες που πολεμείται πολύ η Ορθοδοξία και ο Χριστός μας, γι’ αυτό πρέπει όλοι οι κληρικοί να γονατίσουμε και ν’ αυξήσουμε πολύ και να στερεώσουμε την πίστη μας στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριο, αλλά και την αγάπη μας προς την Εκκλησία μας και το Χριστό μας. Οτιδήποτε κι αν έλθει, να θυμάσαι εκείνο που έλεγε ο απ. Παύλος “τις ημάς χωρίσει από της αγάπης του Χριστού;” διότι σήμερα σε τιμά η Εκκλησία με την Ιερωσύνη!».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το νέο διάκονο για την απόφασή του να ακολουθήσει την ιερατική του κλίση στη σημερινή δύσκολη εποχή, ενώ ευχαρίστησε την σύζυγό του, που αποδέχθηκε την απόφαση να συμπορευθεί με τον Κληρικό σύζυγό της, καθώς και τις οικογένειές τους που τους στηρίζουν, ενώ ευχήθηκε και άλλοι νέοι και νέες, άξιοι και ικανοί, να μιμηθούν το παράδειγμά τους και να αφιερώσουν την ζωή τους στον Χριστό και την Εκκλησία Του.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου