Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου



Μητροπολίτης Κοσμάς: «Να μένουμε όρθιοι»

Μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΑΧΕΛΩΟΣ TV» και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταδόθηκαν η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το πρωί της 25ης Μαρτίου 2020, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Αβώρανης, όπου, κεκλεισμένων των θυρών, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερώτημα του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΑΧΕΛΩΟΣ TV» για το μήνυμα της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, τόνισε ότι και σήμερα πρέπει να προστρέχουμε όλοι στον πραγματικό Λυτρωτή και Θεό μας, όπως τότε στην Τουρκοκρατία, που «και οι άρχοντες και οι αγωνιστές και ο λαός, ζητούσαν τη βοήθεια του Χριστού μας, παρακαλούσαν την Παναγία μας, γονάτιζαν μπροστά στις εικόνες των Αγίων».
Απευθυνόμενος στους πιστούς Χριστιανούς, τους συνεχάρη για τον πόθο τους στην μυστηριακή λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, ενώ τους προέτρεψε να «ζουν πραγματικά το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που θα πει ότι ο Χριστός έρχεται για εμάς, να μετανοήσουμε, για να μας σώσει κι εμάς, αλλά και το μήνυμα της ελευθερίας του Γένους, να μην πτοηθούμε, να μην σκύψουμε το κεφάλι σε πολεμίους της Πίστεως και της Πατρίδος. Να μένουμε όρθιοι».
Επίσης, αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στον κορωνοϊό, που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα ολόκληρη αλλά και την πατρίδα μας, τόνισε ότι «τώρα κάνουμε υπακοή γιατί υπάρχει ο λόγος της υγείας, αλλά μην λησμονήσουμε ποτέ ότι και αυτό το πρόβλημα θα το απομακρύνει η αγάπη του Θεού μας, όπως απομάκρυνε το 1918 η Παναγία μας την θανατηφόρο γρίπη …Να γονατίσουμε μπροστά στο Χριστό, διότι είναι ο Σωτήρας, ο Λυτρωτής. Ο Χριστός πάντοτε έσωσε την Ελλάδα.. θα τη σώσει και τώρα. Κι εμείς, κοντά στο Χριστό. Μη πτοούμεθα. Ψηλά την καρδιά και το κεφάλι. Να ζήσουμε Χριστιανικά! Να ζούμε Ελληνικά! Να ζούμε τα ιδανικά μας! Και να λέμε, όπως ό Άγιος Κοσμάς, Χριστός, Ελλάδα και Ψυχή μας χρειάζονται. Χρόνια πολλά, αγαπητοί. Μη φοβόμαστε. Ο Θεός μας δεν θα μας αφήσει, γιατί αγαπάει την Ελλάδα. Η Παναγία μας είναι Μητέρα και σκεπάζει την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου