Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων


Αγαπητά μου, παιδιά,
Οι διακοπές τελείωσαν και τώρα πάλι γεμίσατε τις αυλές των σχολείων σας με χαρά. Καλώς ήλθατε στη νέα σας τάξι. Εύχομαι με υγεία και με αγάπη στη μάθησι να περάσετε την εφετεινή σας σχολική χρονιά.
Οι δάσκαλοί σας, σας περιμένουν και είναι έτοιμοι να σας μάθουν πολλά και σπουδαία πράγματα. Να σας μεταδώσουν γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.
Για να επιτύχετε, όμως, όλα αυτά, είναι ανάγκη κι εσείς να βοηθήσετε. Να έχετε αγάπη μεταξύ σας, να έχετε ειλικρινή συνεργασία, να σέβεσθε και να υπακούτε τους δασκάλους σας.
Να αγαπάτε τα βιβλία σας. Να διαβάζετε όλα τα μαθήματά σας με συνέπεια. Να αποφύγετε τις άσχημες συναναστροφές, γιατί αυτές σας απομακρύνουν από την αληθινή μελέτη και την καθαρή σας πορεία. Να μη λησμονείτε τον εκκλησιασμό σας την Κυριακή και το κατηχητικό σχολείο κάθε εβδομάδα. Αν τα προσέξετε και τα ζήσετε όλα αυτά, τότε αληθινά θα προοδεύσετε στη ζωή σας.
Εύχομαι υγεία και φωτισμό στους δασκάλους σας. Εύχομαι υγεία και αληθινή προσφορά στους γονείς σας. Και σε εσάς, εύχομαι με υγεία και επιτυχία να περάσετε το νέο σχολικό έτος.

Με πατρική αγάπη.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου