Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας



Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 1ο Λύκειο Αγρινίου και κατόπιν στο 2ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Κατά την σύντομη προσφώνησή του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ένα δημιουργικό και ευλογημένο, κατά πάντα, σχολικό έτος, με χαρά και υγεία.


Επίσης παρότρυνε τα παιδιά να ζουν ενωμένα με τον Τριαδικό Θεό, ο οποίος είναι το φως το αληθινό, να αγωνίζονται στη ζωή τους για την κατάκτηση του αγαθού, να «πεινούν» και να «διψούν» για την καλλιέργεια και την απόκτηση της αγάπης, της αλήθειας, της παιδείας και της μάθησης.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την επίσκεψή του, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να γίνει αποδέκτης των προβληματισμών και των ανησυχιών τους.
Σημειώνουμε, ότι σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως οι Ιερείς, μετά τον αγιασμό που τέλεσαν, ανέγνωσαν και τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου