Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αγιασμός και κοπή πίτας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου


Αναδημοσίευση από το  onairnewson

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί,  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ο Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τον Αγιασμό και την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους για την δημιουργία και λειτουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου είπε ότι η τοπική εκκλησία είναι στην διακονία του σχολείου και ότι θέλετε εμείς θα το προσφέρουμε. Ζήτησε από τους καθηγητές να συμβάλουν ώστε να μην φύγει ο Χριστός από την καρδιά των παιδιών, ας παλέψουμε όλοι μας, δυστυχώς βλέπουμε που πάμε. Αυτό ας κάνουμε και δεν θα μας αφήσει ο Θεός.


Στο σχολείο βρέθηκε από το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος ξεναγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα από τον διευθυντή του σχολείου κ. Πατρόπουλο Αθανάσιος ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του σχολείου το οποίο εξυπηρετεί μαθητές σχεδόν από όλο τον νομό.
Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει να δώσει έμφαση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, ιδρύθηκαν 23 σχολεία σε όλη την επικράτεια ένα από αυτά είναι και του Μεσολογγίου.Ο σχεδιασμός για την ειδική αγωγή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια και πλέον υλοποιείται .


Στην συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ξεναγήθηκε στο υπό κατασκευή σχολείο στο οποίο θα εγκατασταθεί το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου όπου μίλησε με μαθητές και καθηγητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Γ.  Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης  κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου ,από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κ. Μπαλαμπάνης Νικόλαος ,από την δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι κ.Καρβέλης και κ.Σκαρμούτσος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος και εκπρόσωποι από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της περιοχής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου