Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εγκύκλιο Σημείωμα για την έναρξη της Σχολής Γονέων

Εγκύκλιο Σημείωμα με το οποίο προσκαλεί τους γονείς να πλαισιώσουν κι εφέτος τις συναντήσεις της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Το Εγκύκλιο Σημείωμα, που θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, είναι το ακόλουθο:


Αγαπητοί
Δεχθήτε σας παρακαλώ μία θέρμη και ειλικρινή παράκλησι.
Σας παρακαλώ να προσέξετε τα απλά αυτά λόγια τα οποία πηγάζουν από πατρική αγάπη και ποιμαντικό ενδιαφέρον για τη σύγχρονη οικογένεια.
Το ποιά σημασία έχει η καλή, η υγιής, η ηνωμένη, η ζωντανή οικογένεια, για όλα τα μέλη της, για τη σύγχρονη κοινωνία και την πατρίδα μας, μόλις είναι ανάγκη να το υπογραμμίσουμε.
Εκείνο όμως που αυτή τη στιγμή πρέπει να προσέξουμε και να αντιμετωπίσουμε με πολλή αγάπη, είναι η κρίσις που διέρχεται η οικογένεια.
Ούτε κινδυνολογούμε, ούτε θέλουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις και αδιαφορία για την «κατ’ οίκον Εκκλησία». Αγαπούμε την οικογένεια, την διακονούμε και ποθούμε να την δούμε υψηλά, τιμημένη, δοξασμένη, ευλογημένη, ηνωμένη, χαρούμενη, δημιουργική, ευτυχισμένη.
Σήμερα η πραγματικότης είναι αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική. Πόνος και θλίψις κυριεύει την ψυχή μας όταν σκεπτόμαστε σε ποιό βάραθρο έφθασε η άλλοτε λαμπρή Ελληνοχριστιανική οικογένεια.
Βάσει συγκεκριμένων γεγονότων, αλλά και αριθμών στατιστικής, διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός που περικλείει ο,τι ανώτερο και ιερότερο έχει να επιδείξη η περίοδος του χριστιανικού πολιτισμού στον κοινωνικό τομέα, έχει υποστή φθορά επικίνδυνη και διάβρωσι πολλή.
Ένας τρομερός σεισμός συγκλονίζει τα θεμέλια του ιερού οικοδομήματός της και έχει δημιουργήση ρήγματα καταστρεπτικά. Η ελληνική οικογένεια διαλύεται, γιατί έπαυσε να στηρίζεται στο αιώνιο θεμέλιο που λέγεται και είναι ο Χριστός, ο Θεός ο αληθινός.
Αγαπητοί, δεν πρέπει να αποθαρρυνθούμε, αλλά να αφυπνισθούμε, να αναλάβουμε αγία σταυροφορία, να στηρίξουμε και να σώσουμε την οικογένειά μας.
Η Ιερά Μητρόπολί μας προσφέρεται κι εφέτος με αγάπη Χριστού και αγνό ενδιαφέρον να βοηθήση κάθε οικογένεια. Ελάτε μαζί της κι εφέτος. Αρχίζουν οι γνωστές ομιλίες της Σχολής Γονέων. Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι με φως Χριστού και ειδικές επιστημονικές γνώσεις θα προσφέρουν μοναδική βοήθεια στους οικογενειάρχας, στους νέους συζύγους, αλλά και στους υποψηφίους συζύγους και οικογενειάρχας.
Κανείς δεν πρέπει να απουσιάζη από τις ομιλίες για τη σωτηρία της οικογένειας. Ας υπερνικηθούν άλλα εμπόδια για να σώσουμε το πολυτιμότερο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας μας.
Αγαπητοί, η Σχολή Γονέων αρχίζει από σήμερα στην αίθουσα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και ώρα 18:30 μ.μ. θα γίνη μετά τον αγιασμό η πρώτη ομιλία σήμερα. Την άλλη Κυριακή 8 Νοεμβρίου το μεσημέρι θα αρχίση στο Μεσολόγγι. Οι ομιλίες θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι.
Ας επιστρατεύσουμε τον εαυτό μας για να φέρουμε τον γνωστό μας, τον φίλο μας, τον νέο, τη νέα, τον υποψήφιο οικογενειάρχη, κάθε συνάνθρωπο στη Σχολή Γονέων. Το πρόγραμμα των ομιλιών ολοκλήρου του έτους θα το βρείτε εξερχόμενοι από τον Ιερό Ναό στον πίνακα ανακοινώσεων, η θα το ζητήσετε από τον εφημέριό σας.
Αγαπητοί, πάλιν και πολλάκις σας παρακαλώ. Ελάτε να σώσουμε την οικογένειά μας. 
Με την αγάπη του Χριστού μας 
O ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ


† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου