Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του αρχιμ. Ανδρέα Κονάνου στη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύναξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ανδρέας Κονάνος μίλησε στους γονείς για την εφηβική ηλικία και τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών που προκύπτουν κατά τη διάρκειά της.
Ο λόγος του ήταν διανθισμένος με αρκετά παραδείγματα, αλλά και προσωπικές εμπειρίες  από τη διακονία του ως εκπαιδευτικού και κυρίως ως πνευματικού.  Επεσήμανε δε ιδιαίτερα την ανάγκη, ο τρόπος αντιμετώπισης των εφήβων να κινείται, όταν αυτό απαιτείται, στον άξονα «σιωπή, προσευχή και υπομονή», όπως είχε υποδείξει και στον ίδιο, όταν ζούσε, ο όσιος γέρων Πορφύριος.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον πατέρα Ανδρέα για την παρουσία του, του ζήτησε να είναι και στο μέλλον ξανά κοντά στους γονείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ένα αίτημα που επιδοκιμάστηκε έντονα με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από ένα κατενθουσιασμένο ακροατήριο.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Νικόλαος Ράπτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου