Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1 - 15 Δεκεμβρίου ο Έρανος της Αγάπης

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για τον Έρανο της Αγάπης 2013


Αγαπητά μου παιδιά
Δεν θέλω να μιλήσω με επιφυλάξεις και δικαιολογίες. Δεν θέλω να φιλοφρονώ, να υποκρίνομαι και να προκαλώ.
Επιθυμώ όμως όλοι μας, Επίσκοπος, Κληρικοί και λαϊκοί,  ενημερωμένοι, «σύμψυχοι, το εν φρονούντες» (Φιλ. β’, 2), χέρι με χέρι, άγια, άδολα, γνήσια, με συναίσθησι και υπευθυνότητα, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ζούμε, τα προβλήματα που μας εδημιούργησαν και μας δημιουργούν και τα οποία φέρουν πόνο, θλίψι, φοβερές συνέπειες στους αδελφούς μας και μάλιστα πείνα, δίψα, γυμνότητα και άλλα παρόμοια.
Μιλάω ξεκάθαρα. Έρχομαι να σας μιλήσω για τον εφετινό «Έρανο της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Το γνωρίζω, εσείς στερείσθε και εγώ σας ζητάω. Δεν σας ζητώ, ούτε ποτέ θα ζητήσω κάτι για προσωπική μου ωφέλεια. Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε. Ποτέ δεν θα ζητήσω προσωπικά ο,τιδήποτε υλικό.
Ζητάω όμως την βοήθειά σας για τον δοκιμαζόμενο αδελφό χριστιανό. Όταν στο γραφείο του Επισκόπου έρχονται συνάνθρωποί μας και ζητούν  ψωμί, τροφή, βοήθεια για την κλονισμένη υγεία τους, δεν μπορώ να τους αρνηθώ.
Αληθινά διστάζω, τρέμω, φοβούμαι και πάλι να ζητήσω το υστέρημά σας. Τολμώ όμως γιατί απευθύνομαι σε πιστούς αδελφούς, οι οποίοι ξέρουν να αγαπούν κατά Χριστόν και να στερούνται ακόμη για την αγάπη των εχόντων ανάγκη.
Απευθύνομαι σε αδελφούς που αγαπούν τον φτωχό Λάζαρο και αντιπαθούν τον πλούσιο, τον «ευφραινόμενον καθ’ ημέραν λαμπρώς» (Λουκ. ιστ’, 19).
Σας καλώ κι εφέτος, σας παρακαλώ και σας ικετεύω. Ελάτε να δώσουμε το υστέρημά μας στους αδελφούς μας, οι οποίοι στερούνται τροφής, ενδυμάτων, υγείας.
Η Ιερά Μητρόπολίς μας προσπαθεί να προσφέρη, να παρηγορήση, να ανακουφίση όσο μπορεί περισσότερο πενομένους και πονεμένους αδελφούς. Δεν θα μιλήσω ιδιαιτέρως για την προσφορά της. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζετε την προσπάθειά της.
 Ο Έρανος της Αγάπης θα διενεργηθεί από σήμερα Κυριακή 1η Δεκεμβρίου έως 15ης Δεκεμβρίου ε.ε.
Ανοίξτε τις καρδιές σας πρώτα κι έπειτα το προσωπικό σας ταμείο. Όλοι μαζί, ας συστρατευθούμε για να δώσουμε βοήθεια, χαρά, ζωή και αισιοδοξία στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη και έφθασαν στην απελπισία.
Κανέναν δεν αναγκάζουμε. Κανέναν δεν προκαλούμε, δεν πιέζουμε. Όλοι γνωρίζετε τις ειλικρινείς προθέσεις και ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως. Μη λησμονούμε το λόγο του Κυρίου μας. «Εκείνος που θα σπείρη (που θα ελεήση) άφθονα, θα θερήση και άφθονα» (Β’ Κορ. θ’, 7).
Ευχαριστών έναν έκαστον και όλους σας για την προσφορά σας, διατελώ 
Μετ’ ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου