Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής στην Κατούνα


Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, υποδέχθηκε η κωμόπολη της Κατούνας, επ’ ευκαιρία των εορτών του πολιούχου της Αγ. Αθανασίου, την Τιμία Κάρα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Της υποδοχής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, προέστη  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Την Κάρα μετέφερε, με την μέριμνα και φροντίδα του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη και αρχιερατικού επιτρόπου Κατούνης  π. Νεκταρίου Τριάντη, από την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βαρσών ο Καθηγούμενος του μοναστηριού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ με τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Καραγιάννη.

Την υποδοχή του λειψάνου ακολούθησε δοξολογία και αρχιερατικός εσπερινός και ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την ευλογία να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα. Επίσης ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε  τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Βαρσών π. Μελχισεδέκ και τόνισε ότι «οι άγιοί μας είναι τα στηρίγματα των πιστών, ειδικά σε περιόδους κρίσης  σαν την σημερινή που διέρχεται η πατρίδα μας και τα χαριτόβρυτα λείψανά τους αποτελούν για τους πιστούς οδοδείκτες στην πνευματική τους πορεία».

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Κατούνας μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.
Κείμενο – φωτογραφίες: Βασίλης Μυλωνάς













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου