Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σύναξη Μοναζουσών στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Θέρμου


Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου, το πρωί της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2013, Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Στη Σύναξη αυτή συμμετείχαν οι μοναχές από όλες τις γυναικείες Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας, με σκοπό την εν Χριστώ κοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων και η πνευματική οικοδομή των Αδελφοτήτων.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε, κατά την έναρξη, όλες τις μοναχές για την παρουσία τους, αλλά και για την διακονία τους και την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.  Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ενδιαφέρον των χριστιανών και στην ανάπαυση που βρίσκουν στα μοναστήρια μας, ως αποτέλεσμα της εργασίας που επιτελείται σ’ αυτά.
Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Ευθυμία μοναχή, ανέπτυξε στη συνέχεια το θέμα: «Περί ξενιτείας του μοναχού, αποταγής κόσμου, παρθενίας, υπακοής και φυλακής του μοναχού από την εκκοσμίκευση».
Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση, ενώ την Σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για όλες τις Ι. Μονές και ευχήθηκε πατρικά για την προκοπή του γυναικείου μοναχισμού της Επαρχίας του.
Εκ  του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου