Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Αναγνώσθηκαν τα θέματα που προτάθηκαν από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για να συμπεριληφθούν ως εισηγήσεις προς συζήτηση στις Συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και παραπέμφθηκαν στις Συνοδικές Επιτροπές για μελέτη και επεξεργασία.

Επίσης, αναγνώσθηκαν οι Εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου για το Ιστορικό Αρχείο της Ιεράς Συνόδου και τη Βιβλιοθήκη της Εκκλησίας και αποφασίσθηκε, για την αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία τους η ανάγκη μεταστέγασης, ο εκσυγχρονισμός, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και η ψηφιοποίησή τους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συγκρότησε Επιτροπή, αποτελουμένη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και Ελασσώνος κ. Βασίλειο, τον Γενικό Διευθυντή της Ε.Κ.Υ.Ο. κ. Αντώνιο Ζαμπέλη και τον Ειδικό Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, η οποία θα ασχοληθεί με τη μελέτη του θέματος της φορολογήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την σημερινή Συνεδρίαση αποφασίσθηκε να αποσταλεί επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, στην οποία θα καταγράφονται οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την φορολόγηση των εκκλησιαστικών ακινήτων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίου σχετικά με την λειτουργία του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναγνώσθη η Έκθεση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό του Οικονομικού Έτους 2010. Επακολούθησε συζήτηση και ενεκρίθη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου