Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 


Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 1ο Λύκειο Αγρινίου και στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, με πολλούς καρπούς, με χαρά και υγεία για όλους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για την αξία της ολοκληρωμένης και εγκυκλοπαιδικής μόρφωσης και τα προέτρεψε να μελετούν τα σχολικά τους βιβλία για να λαμβάνουν έγκυρες και κατοχυρωμένες γνώσεις. Τα παρότρυνε να συμμετέχουν στη σχολική ζωή με σεβασμό και επιμέλεια και τα κάλεσε να πλησιάσουν και να γνωρίσουν τον μεγάλο Καθηγητή των νέων, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι το φως το αληθινό.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την επίσκεψή του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και να γίνει αποδέκτης των προβληματισμών και των ανησυχιών τους.

Σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως οι ιερείς, μετά τον αγιασμό που τέλεσαν, ανέγνωσαν το ακόλουθο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

  της  Ιεράς  Μητροπόλεως




 

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά

προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Πολύ χαιρόμαστε όλοι μας, σήμερα, γιατί βλέπουμε τις πόρτες του σχολείου σας ανοικτές και τους αύλειους χώρους να πλημμυρίζουν από την παρουσία σας, τις ζωντανές φωνές σας, τα τρεξίματά σας, τη μεγάλη χαρά σας.

Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε, γιατί αυτή τη νέα σχολική χρονιά θα πλουτίσετε τον εαυτό σας, με διανοητικά, ηθικά και πνευματικά εφόδια.

Το σχολείο σας για αυτό σας περιμένει. Για να σας προσφέρει γερές βάσεις για την επιστημονική σας εξέλιξη, για να καλλιεργήσει το χαρακτήρα σας, να σας οδηγήσει στην ολοκλήρωσι, την αποκατάστασι, την ευημερία, την ευτυχία.

Τώρα, στο σχολείο σας θα πάρετε όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία θα σας χρειασθούν για να μπορέσετε να κτίσετε τη ζωή σας ωραία, επιτυχημένη, ευλογημένη.

Θέλω να συγχαρώ τους διευθυντές σας και όλους τους σεβαστούς εκπαιδευτικούς σας, οι οποίοι με θυσιαστική αγάπη σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την πρόοδό σας. Εύχομαι να τους χαρίζει κάθε αγαθό ο Κύριος.

Θέλω να γνωρίζετε ότι κι εγώ ως πνευματικός σας πατέρας, αλλά και οι καλοί μας ιερείς προσευχόμαστε και θα προσευχόμαστε για την υγεία σας, τις σπουδές σας, την επιτυχία σας και την απρόσκοπτο πρόοδό σας.

Με όλη μου την πατρική αγάπη σας παρακαλώ να προσέξετε δύο σημεία.

α)  Αγαπήστε τα σχολικά σας βιβλία και μελετήστε τα, με προσοχή, με επιμέλεια, με σύστημα. Όλα τα βιβλία σας. Μη κάνετε διακρίσεις, ώστε να αποκτήσετε μία γενική μόρφωσι τώρα. Όλα είναι χρήσιμα. Είναι τα θεμέλια του κάθε μορφωμένου ανθρώπου.

Μη φοβάσθε. Η επιμέλειά σας και η αξιοποίησι του πολύτιμου χρόνου σας θα τα κάνει όλα εύκολα.

β) Μη λησμονήσετε και εφέτος να πλησιάσετε τον μεγάλο Διδάσκαλο, τον αιώνιο Καθηγητή, τον αλάθητο και ειλικρινή Οδηγό των νέων, τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό. Πλησιάστε Τον, γνωρίστε Τον, αγαπήστε Τον. Θελήστε να Τον ακούσετε.

Ο Χριστός είναι Εκείνος που θα σας χαρίσει φως αιώνιο, δύναμι και θάρρος. Θα σας χαρίσει την ελευθερία από τις δοκιμασίες, την σκλαβιά και τη δυστυχία, μέσα στα οποία ζει η χωρίς Χριστό νεότης.

Το υπογραμμίζω. Με τον Χριστό στην καρδιά σας θα γίνετε παντοδύναμοι, αληθινά ανίκητοι, παντοτεινά χαρούμενοι, νειάτα με αληθινό ηρωισμό και επιτυχίες.

Το εύχομαι με όλη την πατρική μου καρδιά.

Καλή σχολική χρονιά!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου