Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

«Τάς ἀγκάλας Σου Χριστέ ἠφαπλώσας συμπαθῶς ὑπόδεξαί με»



Ομιλία του πρωτοπρ. Ματθαίου Χάλαρη
στη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, επί των οδών Γ. Χονδρού και Κανατά.
Θα μιλήσει ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Θα αναπτύξει το θέμα: «Τάς ἀγκάλας Σου Χριστέ ἠφαπλώσας συμπαθῶς ὑπόδεξαί με».  
Ο π. Ματθαίος Χάλαρης γεννήθηκε το έτος 1962 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμος και πατέρας  πέντε παιδιών. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1988 και Πρεσβύτερος το έτος 1989, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής πρωτοστάτησε στην ανέγερση του νέου περίλαμπρου Ιερού Ναού. Επίσης, ως υπεύθυνος του ενοριακού ποιμαντικού έργου, με δική του έμπνευση και πρωτοβουλία διοργανώνονται κάθε χρόνο σειρά λατρευτικών και πνευματικών εκδηλώσεων με γενική ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, που διαρκούν αρκετές ημέρες με ποικίλες πνευματικές ευκαιρίες. Επίσης στην Ενορία λειτουργεί «Σπίτι  Γαλήνης», κατηχητικά σχολεία, συνάξεις νέων, ενοριακό αρχονταρίκι, σχολή γονέων, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου