Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Νέος μοναχός στην Ιερά Μονή Μυρτιάς



Στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος τελέσθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, παραμονή της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, η κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου Βλάχου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου τέλεσε την μεγαλοσχημία του νέου μοναχού, στον οποίο έδωσε το μοναχικό όνομα Ιάκωβος, προς τιμήν του προσφάτως αγιοκαταταγέντος Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη).
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στον νέο μοναχό Ιάκωβο, αναφέρθηκε στις μοναχικές αρετές που θα πρέπει να κατακτήσει μέσα από την άσκηση και την υπακοή, καθώς και στις πολλές αρετές του Οσίου Ιακώβου του νέου, το όνομα του οποίου πλέον φέρει ο νέος μοναχός.
Ο Σεβασμιώτατος, που συνδεόταν με πνευματική μακροχρόνια γνωριμία με τον όσιο Ιάκωβο, τόνισε ιδιαιτέρως, μέσα από περιστατικά, την ταπείνωση, την υπακοή και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον Όσιο και προέτρεψε τον νέο μοναχό να μιμηθεί τον προστάτη του Άγιο, το βίο του οποίου θα πρέπει να έχει πάντοτε ως αναφορά στη μοναχική του ζωή.
Στη συνέχεια κλήρος και λαός, που είχαν κατακλείσει τους χώρους του Μοναστηριού, ευχήθηκαν στον νέο μοναχό και έλαβαν όλοι ευλογίες και κεράσματα από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου