Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Διαμαντέϊκα Αγρινίου



Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που βρίσκεται στα Διαμαντεΐκα Αγρινίου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων οι ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος και αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος, εξηγούσαν στους πιστούς τα στάδια της ακολουθίας ώστε να κατανοούν καλύτερα τα τελούμενα.


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, συνεχάρη τον δραστήριο εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτ. Γρηγόριο Παπακωστόπουλο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της τελετής των Εγκαινίων.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την μεγάλη σημασία των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού και αναφέρθηκε στους μακαριστούς κτήτορες και ευεργέτες, καθώς και στους εφημερίους που διηκόνησαν την Ενορία από την ίδρυσή  της.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους κατοίκους της Ενορίας για την φροντίδα και την συμπαράστασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα την ανακαίνιση, τον εξωραϊσμό και τον καλωπισμό του Ναού, ο οποίος πλέον αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, «τα Εγκαίνια του Ναού να αποτελέσουν την αφορμή για τον προσωπικό εγκαινιασμό της ψυχής όλων των πιστών».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου