Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Προ τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως 

Αγαπητά μου, παιδιά!
Με το άνοιγμα του σχολείου, όλοι σας και όλες, μαθητές και μαθήτριες, με χαρά και ενθουσιασμό, με ενδιαφέρον για τη μάθησι, τρέξατε, γεμίσατε τους σχολικούς χώρους και περιμένετε να αρχίσουν τα μαθήματά σας για να μάθετε περισσότερα εφέτος, να αυξήσετε τις γνώσεις σας.
Σας αγαπούμε με την αγάπη του Χριστού και σας καμαρώνουμε. Οι καλοί σας γονείς, οι άξιοι εκπαιδευτικοί σας, οι διευθυντές, διευθύντριες, δάσκαλοι και δασκάλες, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, όλοι σας αγαπούν.
Κι εγώ, ως πνευματικός πατέρας σας, σας αγαπάω και είμαι κοντά σας, προσεύχομαι και εύχομαι για σας. Με την αγάπη του Χριστού, εύχομαι το νέο αυτό σχολικό έτος να έχετε υγεία, δύναμι, φωτισμό, αγάπη για τα μαθήματά σας, αγάπη για την αληθινή πρόοδο.
Εύχομαι και για τους σοφούς εκπαιδευτικούς σας να έχουν υγεία, φωτισμό και θεία χάρι για να σας προσφέρουν ο,τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για την πρόοδό σας.
Θέλω όμως να σας παρακαλέσω πατρικά, εφέτος να γνωρίσετε, να πλησιάσετε και ποτέ να μην απομακρύνετε από κοντά σας Εκείνον που κυρίως και περισσότερο από όλους μας, σας αγαπά, σας φωτίζει και φροντίζει πάντοτε για σας.
Να μην λησμονήσετε τον Κύριο και Θεό μας, Ιησού Χριστό. Μην Τον περιφρονήσετε, μην φύγετε από κοντά Του. Θα το ομολογήσω, έστω και αν μερικοί δεν θέλουν να το δεχθούν η δεν το καταλαβαίνουν. Όποιο παιδί απομακρύνεται από τον Χριστό, δεν έχει καλή, δημιουργική, ειρηνική, επιτυχημένη πορεία στη ζωή του. Αντίθετα, τα παιδιά που έχουν τον Χριστό στο νου και στην καρδιά τους, αληθινά προχωρούν επιτυχημένοι στη ζωή τους, έχουν ειρηνική πορεία, κατακτούν την αληθινή ευτυχία.
Εφέτος, παιδιά μου, θελήστε
·         με το Χριστό κάθε μέρα να προχωρείτε,
·         με το Χριστό να ζήτε στο σχολείο σας,
·         με το Χριστό να ζήτε την αληθινή προσευχή,
·         με το Χριστό να μελετάτε,
·         με το Χριστό κάθε Κυριακή στην Εκκλησία,
·         τον Χριστό να ακούτε κάθε εβδομάδα ανελλιπώς στο Κατηχητικό σας.
Να θυμάστε ότι με τον Χριστό θα πετύχετε στη ζωή σας.
Το εύχομαι με όλη μου την πατρική καρδιά. 
Καλή σχολική χρονιά, συντροφιά με τον Χριστό!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου