Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια Πολυχώρου Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως


Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:30’ το πρωί, θα τελέσει την ακολουθία του αγιασμού εγκαινιάζοντας τον νέο Πολυχώρο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Η νέα αίθουσα (Πολυχώρος) του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας, όπου θα στεγαστούν οι εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες, βρίσκεται στον διπλανό χώρο του Γραφείου επί της οδού Μακρυκώστα 2  (2ος όροφος), στο Μεσολόγγι.
Η παρουσία όλων μας, θα τιμήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια.


Γραφείο Κοινωνική Διακονίας

Το Γραφείο Κοινωνικήs Διακονίαs τns Ιεράs Μnτροπόλεωs Αιτωλίαs και Ακαρνανίαs ιδρύθηκε µε απόφαση του Σεβασµιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµά και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2013.
Σκοπόs του Γραφείου είναι να υποστηρίζει επιστηµονικά κάθε κοινωνική δραστηριότητα της Μnτροπόλεως. Επίσns να έχει συνεργασία και να παρέχει υποστήριξη στις αρχές, τις υπηρεσίεs υγείαs και πρόνοιαs, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους συλλογικούs επιστηµονικούs, αθλητικούs, κοινωνικούs και άλλουs φορείs καθώs και σε πρόσωπα που ζητούν βοήθεια ή συνεργασία.
Το Γραφείο έχει σταθερή διασύνδεση µε το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδαs, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ, το Εθνικό Κέντρο Τεκµnρίωσns για τα Ναρκωτικά και την Τοξικοµανία, το Ψυχιατρικό Νοσοκοµείο Αττικής, το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόλnψns και τα µέλη του, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοθέσιs καθώs επίσης και µε κάθε οργανισµό ή συλλογικό φορέα µε συναφέs αντικείµενο.
Τα τελευταία χρόνια το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίαs έχει αναπτύξει συνεργασία µε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήµου Ιεράs Πόλεωs Μεσολογγίου: έχει αναλάβει την επιστηµονική ευθύνη και στεγάζει τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Aγωγής και Προαγωγής της Υγείαs της Κοινωφελούs, η οποία ανταποδίδει διαθέτωνταs στην κοινή προσπάθεια ανθρώπινο δυναµικό και πόρουs. Πρόσφατα ξεκίνησε και µια νέα, ιδιαίτερα χαροποιός και ελπιδοφόρα, συνεργασία µε το Γραφείο Εθελοντισµού του Δήµου Ιεράs πόλεωs Μεσολογγίου.
Για το έτος 2017 - 2018, έχουν προγραμματιστεί γενικότερα µια σειρά κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου