Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Να γίνετε ήρωες εμπρός σε εκείνους που θέλουν να ξεριζώσουν τα μεγάλα ιδανικά»

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ι. Π. Μεσολογγίου


Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της Πατρίδος μας. Στην Ιερά Μητρόπολη μας οι ιερείς μετά τον αγιασμό που τέλεσαν ανέγνωσαν και τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο νέο κτίριο του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Κατά την σύντομη προσφώνησή του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες εξέφρασε τη χαρά όλων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε ένα καινούργιο, ευρύχωρο, άνετο και σύγχρονο οικοδόμημα και ευχήθηκε στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και τους επισήμους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με πρόοδο και υγεία.
Επίσης παρότρυνε τους μαθητές να ζουν ενωμένοι με τον Τριαδικό Θεό, ο οποίος είναι το φως το αληθινό και θα τους ενισχύσει για να πραγματοποιήσουν τους στόχους, τις προσδοκίες και τις λαχτάρες που έχουν για την πρόοδο και την αποκατάστασή τους.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε τα παιδιά να αντιστέκονται σε όσους θέλουν να τα παρασύρουν σε δρόμους αλλότριους που δεν τα βοηθούν στην ολοκλήρωση και την επιτυχία, αλλά τους προσφέρουν μόνο πρόσκαιρες και εφήμερες ψευτοχαρές.
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Γενικός Γραμματεύς δια βίου μάθησης και νέας γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής καί οι καθηγητές του Λυκείου με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου