Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

«Ψυχική και πνευματική υγεία. Ιατρική, φιλοσοφική και θεολογική προσέγγιση»


Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Καρακατσάνη
στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 7:00’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για την φετινή χρονιά, συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ομιλητής θα είναι ο ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ψυχική και πνευματική υγεία. Ιατρική, φιλοσοφική και θεολογική προσέγγιση».
Ο Κωνσταντίνος Γ. Καρακατσάνης είναι καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το πτυχίο και το διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Middlesex και RoyalBrompton. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει στη μελέτη του «εγκεφαλικού θανάτου» και στις βιοηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις του, ενώ έχει δημοσιεύσει δύο εργασίες σε διεθνή περιοδικά του εξωτερικού (ένα ιατρικό, το «Spinal Cord», και ένα νομικό –το «Issuesin Law and Medicine») και μία μονογραφία στα ελληνικά, η οποία ήδη κυκλοφορείται στην 3η έκδοση. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου