Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε κι εφέτος, την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος φιλαγίων πιστών.
Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ και συλλειτουργούντος του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, ενώ πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου για την παρουσία του, καθώς και τις τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και το πλήθος του λαού για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη του πολιούχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος στους δρόμους του Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή των τριών Φιλαρμονικών της Ιεράς Πόλεως και στρατιωτικού αγήματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.


Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από την ενημερωτική ιστοσελίδα onairnews.gr.

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο   Υ Λ Ι Κ Ο

Ε Σ Π Ε Ρ Ι Ν Ο Σ











Θ Ε Ι Α   Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α












Ι Ε Ρ Α   Λ Ι Τ Α Ν Ε Ι Α


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου