Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη δραστηριοτήτων της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών


Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, για την έναρξη των δραστηριοτήτων για το νέο εκκλησιαστικό έτος 2014 – 2015, της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Μετά τον αγιασμό η κα Μαρία Σκαβάρα, εκ μέρους της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της Επιτροπής, παρουσίασε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και κάλεσε στο βήμα τον πρωτ. Δημήτριο Πατσιαλό, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως για να αναπτύξει το θέμα: «πάντα εις δόξαν Θεού ποιείτε», το οποίο αποτελεί και το φετινό ετήσιο σύνθημα.

Ο π. Δημήτριος τόνισε κατά την ομιλία του την ανάγκη να μάθουμε όχι μόνο να ζητάμε από τον Θεό να ικανοποιήσει τα αιτήματα και τις ανάγκες μας και να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά να αποδίδουμε δόξα στον Θεό. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από το Γεροντικό, τους αγίους και κυρίως από τους λόγους του συγχρόνου αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου αναφέρθηκε στην διαρκή δοξολογία του Τριαδικού Θεού που είναι το κατεξοχήν γνώρισμα των θεουμένων ανθρώπων.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους δύο ιερείς που συμμετέχουν στην Διακονία Στηρίξεως Γυναικών πρωτ. Δημήτριο Πατσιαλό και πρωτ. Χριστοφόρο Χρόνη, καθώς και τις υπεύθυνες κυρίες της Διοικούσης Επιτροπής. Επίσης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται από την Διακονία, αλλά και για την τόσο θερμή ανταπόκριση που έχει συναντήσει η προσπάθεια αυτή, καθώς διαρκώς αυξάνονται τα μέλη που εντελώς αφιλοκερδώς εντάσσονται στη Διακονία με μοναδικό σκοπό τη συμπαράσταση στην δοκιμαζόμενη γυναίκα.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου