Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Έναρξη Κατασκηνώσεων 2014

Τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ρίζα Αντιρρίου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς την Τετάρτη 2 Ιουλίου, όπου τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της Α’ Περιόδου των Κοριτσιών του Δημοτικού που ξεκίνησε την Τρίτη 1 Ιουλίου, με γενικό σύνθημα «Πλάι μας στέκει ο Θεός».
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά, με απλά λόγια, για την παρουσία του Θεού στην καθημερινή μας ζωή και τη χαρά που βιώνει ο κάθε άνθρωπος μέσα από τη ζωντανή σχέση του με τον Θεό. «Όλοι θέλουμε έναν Πατέρα για να μας οδηγεί, να μας δείχνει τον σωστό δρόμο, να μας διδάσκει» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε «Η Κατασκήνωση έχει ως σκοπό να μας μάθει πως ο Χριστός είναι μαζί μας, είναι πάντα κοντά μας».
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης τα στελέχη που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν με ζήλο τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την εθελοντική τους προσφορά στον πολύ σπουδαίο τομέα της νεότητος.
Ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε και δεύτερη φορά την Κατασκήνωση την Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα αφιερωμένη στην Πατρίδα και στη μορφή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Σχετική ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Γεώργιος Πραχαλιάς, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού (Ταγματάρχης Πεζικού) και Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών. Ο κ. Πραχαλιάς έχει εξειδίκευση στη μελέτη των πρωτογενών ιστορικών πηγών της επανάστασης του 1821 και κυρίως στη ζωή και το έργο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τον Κολοκοτρώνη και την επανάσταση του 1821.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά από την μικρή ηλικία να θυμούνται μεγάλες μορφές της Πατρίδος μας και ήρωες που αγωνίσθηκαν «για του Χριστού την πίστη την αγία και για της Πατρίδος την ελευθερία».
Το Σάββατο 12 Ιουλίου θα αρχίσει η Β’ Κατασκηνωτική Περίοδος για τα αγόρια του Δημοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου