Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Φωτίου, Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Πεντέλη



Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, εορτή του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, η ακολουθία του Όρθρου και η αρχιερατική θεία Λειτουργία.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ενώ στη θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς και άλλοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, οι Κοσμήτορες και οι Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και πλήθος πιστών.
Αμέσως μετά τη θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση για τον Ιερό Φώτιο. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. και Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κα Δέσπω Λιάλιου, με θέμα «Παράδοσις και Ανανέωσις κατά τον ιερόν Φώτιον».
Την εισήγηση ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

























φωτογραφίες Amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου