Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν Αποφάσεως της Τακτικής Ιεραρχίας, η οποία συνήλθε τον μήνα Οκτώβριο, όρισε τα Μέλη των Επιτροπών για την μελέτη των θεμάτων για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και την Ευρωπαϊκή προβληματική.

Αποφασίσθηκε να αποσταλούν έγγραφα προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των άλλων διαφόρων ευρωπαϊκών Οργανισμών για την ενημέρωσή τους, σχετικά με το προνοιακό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καθόρισε τον τρόπο αναδιαρθρώσεως για την αναβάθμιση της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων περί πραγματοποιήσεως του Πανελληνίου Συνεδρίου για τους Κληρικούς που διακονούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κεντρικό θέμα: «Η αποστολή και το έργο των Κληρικών στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την οικονομική προσφορά της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην Αφρική και την Ασία. Συνολικά, στις περιοχές αυτές η Αποστολική Διακονία έχει διαθέσει το ποσό των 4.000.000 € κατά την πενταετία 2006 – 2011.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου