Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλίες π. Μωυσή στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Παναγία της Μυρτιάς», με ομιλητή τον οσιολογιώτατο αγιορείτη μοναχό Μωυσή με θέμα «Η Εκκλησία σήμερα».

Ο λόγος του γέροντα Μωυσή, πράος και πατερικός, έρχεται να δώσει πνευματική ενίσχυση στους πιστούς που σήμερα όσο ποτέ έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλα προβλήματα του καθημερινού τους βίου. Ο π. Μωυσής τόνισε ότι: «Η Εκκλησία έχει βάση της τον Ουρανό, δεν είναι μια επίγεια δυναστεία, μεταμορφώνει, αγιάζει, ευλογεί και εμπνέει τον άνθρωπο, τον προσανατολίζει στο Φώς. Είναι πάντα ένα ανοιχτό φαρμακείο και θεραπευτήριο για τον άνθρωπο που τον περιμένει για να τον σώσει ως μόνη πηγή αγιασμού και σωτηρίας».

Ο γέροντας Μωυσής σήμερα 1 Φεβρουαρίου θα ομιλήσει στην Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο με θέμα «Εκκλησία και δόγμα» και το απόγευμα και ώρα 6.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου με θέμα «Η οικογένεια σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου