Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας

Εγκύκλιο σημείωμα προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ, με το οποίο ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας και καλεί τους ενδιαφερομένους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Σχολών, να εγγραφούν σε αυτές.


 
Το Εγκύκλιο Σημείωμα που αναγνώσθηκε στους Ιερούς Ναούς έχει ως εξής:




Αγαπητοί συμπρεσβύτεροι και αγαπητοί αδελφοί



Και εφέτος με την χάρι του Θεού μας θα λειτουργήσουν και πάλι οι σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες ενορίες, όπου υπάρχουν παραρτήματα.



Οι σχολές αυτές χρόνια τώρα λειτουργούν και οι καρποί είναι εμφανείς, αισθητοί και ωφέλιμοι.

Εκατοντάδες αγοριών, κοριτσιών αλλά και μεγαλυτέρων στην ηλικία, εφοίτησαν και φοιτούν, εγνώρισαν και γνωρίζουν την αγία και ελληνική μουσική την Βυζαντινή, υμνούν τον Τριαδικό Θεό διακονούν την Θεία Λατρεία, αλλά και την Βυζαντινή Αγιογραφία.

Εις το τέλος του προηγουμένου διδακτικού έτους, τα εκτεθέντα προσωπικά έργα βυζαντινής αγιογραφίας των μαθητών και μαθητριών στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο εξέπληξαν.

Επιθυμούμε και εφέτος πολλοί νέοι και νέες να διδαχθούν και να γνωρίσουν τις άγιες αυτές τέχνες στις σχολές μας, οι οποίες θα λειτουργήσουν με συνέπεια.

Γι’ αυτό τον λόγο παρακαλώ τους νέους και τις νέες να σπεύσουν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα εφετεινά μαθήματα.

Η Ιερά Μητρόπολις μας αγωνίζεται και επιθυμεί η νεότητα να απομακρυνθή από επιβλαβείς και φθοροποιές συνήθειες και να οδηγηθή σε έργα καθαρά, ωφέλιμα, δημιουργικά.

Ας θελήσουμε να βοηθήσουμε όλοι μας να εγγραφούν οι μαθητές και οι μαθήτριες στις σχολές μας.


Μετ’ ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ





Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις διευθύνσεις των Σχολών:


  • Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου:
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ», Διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Γ. Χονδρού και Κανατά. Τηλ. 26310 23301.

Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», Διεύθυνση: Δροσίνη 1 (κάτωθι Δροσινείου Οικοτροφείου). Τηλ. 26310 51709.

Εγγραφές στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως "ΦΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ".
Διεύθυνση: πλατ. Κέννεντυ




  • Στην πόλη του Αγρινίου:


    Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ», Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 2, παλαιό (Φαφούτειο) Οικοτροφείο (όπισθεν Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος). Τηλ. 26410 31083.

    Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Διεύθυνση: Μελεάγρου 30. Τηλ. 26410 55567.

  • Εγγραφές στις διευθύνσεις των Σχολών, κατά τις απογευματινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου